Fris, pittig en boordevol energie

Zespri geeft Belgen een energieboost in 5 dagen.

We zeggen vaarwel tegen de winterdip en verwelkomen de lente met open armen. Tijd om ons klaar te stomen voor een heerlijk nieuw seizoen.

Voldoende water drinken, gezond eten, meer bewegen en een regelmatig slaapritme. We weten allemaal wat ons lichaam energie geeft maar dit inplannen in onze dagdagelijkse routine, dat komt er vaak niet van. Om ons daarbij te helpen, daagt Zespri ons uit om gedurende 5 dagen gemakkelijke energieboosters in te plannen om zo vitaal mogelijk de week door te komen. Want ons vitaal voelen = goed in ons vel zitten!

Energieboost in 5 dagen:

Dag 1: Maak een wandeling tijdens je middagpauze

Dag 2: Eet een kiwi om je dag te starten

Dag 3: Doe een work-out

Dag 4: Beweeg meer doorheen de dag

Dag 5: Neem ’s ochtends wat meer tijd

Story image

Zespri vroeg Celien Rombouts (ook gekend als Healthy Habits Celien), diëtiste en coach in intuïtief eten met een focus op het gezonder maken van mensen, zowel op mentaal als fysiek vlak, welke tips zij alle deelnemers van de energieboost-challenge wil meegeven:

"Een tip die ik iedereen graag meegeef is je (werk)omgeving gezond in te richten. Zet een fruitschaal op je bureau zodat je steeds reminders krijgt even pauze te nemen en een stuk fruit te eten." Aldus Celien Rombouts.

Kiwi-weetjes

  • Kiwi’s bevatten bijna evenveel kalium als bananen en zijn daarom de perfecte energieboost na een sportsessie.
  • Het hoge vezelgehalte van kiwi’s helpt darmen in beweging te houden en zorgt voor een soepele ontlasting. Belangrijk om je nog vitaler te voelen.
  • Zespri Green bevatten het enzym actinidine dat onze spijsvertering bevordert.
  • Eén sappige portie SunGold* kiwi bevat meer vitamine C dan sinaasappels. (Een Zespri SunGold kiwi bevat 161, 3 mg vitamine C per 100 gr, voor 100 gr sinaasappels is dat 53,2 mg.).
Story image

*SunGold kiwi's liggen in de winkel vanaf mei

Voor meer (gezonde) tips & tricks om je energie te boosten, bezoek Zespri.be/vitaliteit.

Over Zespri

De Zespri groep (Zespri Group Limited) is in handen van een 2700-tal Nieuw-Zeelandse kiwiboeren. Zij staan in voor het telen van Zespri kiwi’s, volledig in lijn met ons kwaliteitssysteem. Naast het hoofdkantoor in Berchem (België), heeft Zespri Europa een uitgebreid netwerk van lokale verkoop- en marketingspecialisten, in de belangrijkste Europese landen. Zo werkt Zespri globaal, maar tegelijk lokaal. De Zespri kiwi’s komen toe in drie Europese havens: Zeebrugge (België), Tarragona (Spanje) en Porto Vado (Italië). Zespri heeft vestigingen wereldwijd: van Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika tot Azië.

 

Zespri